Igår steg jag upp med Kalle. Dels för att köra honom till jobbet men även för att få sitta där och häcka tills mitt möte med min personlige handläggare på Arbetsförmedlingen kl 11.00.

Mötet med handläggaren gick mycket bra. Hon var väldigt trevlig och hon gillade vad jag hade gjort samt de planer jag hade för framtiden. Vi skrev tillsammans en handlingsplan och tanken är nu framöver att jag ska maila henne i slutet på varje månad vad jag gjort och hur det går för mig.
Eftersom jag hade förberett så bra och att jag var så pass ”on top of things” blev mötet ganska kort.
Detta gjorde att jag hade gott om tid på sta’n innan parkeringstiden gick ut (15kr för 3 timmar). Dessutom sms:ade Kalle att han skulle ha lunchmöte mellan 12 och 13 så att jag visste det.
Men det var inga problem för mig att fördriva tiden.

Eftersom jag gjort besök på den närliggande bokhandeln (för att kolla hur det gick med min beställning av kantstansar), Åhléns och Scrapbutiken (för att lämna in mitt tävlingsbidrag) på torsdagen koncentrerade jag mig mer på Tornby igår.

Första stoppet var Biltema, där jag köpte en brevvåg att ha i pysselrummet för att lättare frankera skivförsändelserna eftersom detta är jag som har hand om det. Vågen är nätt och väldigt fin måste jag säga. Och inte vidare dyr heller. Så det var bra. Vidare hittade jag en receptbok som passar perfekt till scrapbooking. Har lite vintageutseende, vilket jag gillar.
Vidare köpte jag tre stycken förvaringslådor med ett enda stort fack. Detta för att ha stämplar i. Det blev även ett block med 300 gramspapper för vattenfärger samt två stora påsar som är bra att använda när man ska frakta stora saker när vi åker iväg.

När jag hade handlat var jag väldigt hungrig och jag kände att jag började bli lite yr.
I normala fall skulle jag ignorera detta och förringa min hunger och fortsätta vad jag skulle göra, eller i värsta fall strunta i resten av ärendena och åka hem. Men igår gjorde jag något jag aldrig gjort i hela mitt liv. Jag gick bort till fiket, köpte lunch och satte mig ner och åt i lugn och ro. Ensam! För andra är detta säkerligen inget konstigt eller så, men för mig är det en jättestor sak. Och det var jätteskönt. Och inte nog med det. Jag dumsnålade inte heller och bara köpte choklad eller så utan det blev en räksmörgås, en kokosboll, en kopp kaffe och ett glas vatten.
Jag satt och bläddrade i Linköpingsposten, som är en lokal tidning, medan jag åt.
Jag kände mig så nöjd och stolt när jag var klar. Jag var mätt, hade fått ny energi och jag hade provat något nytt i mitt liv. 🙂

Efter Biltema blev det Jula, där jag inhandlade en tigersåg (äntligen) som ska användas på altanen för att få bort några räcken. Det blev även ett väldigt litet och sött vattenpass samt en Dymo. Jag har länge tänkt att köpa en Dymo och nu när jag ska göra om min stämpelförvaring totalt kände jag att jag behövde något smidigt och snabbt för att kunna märka alla små lådor (som jag senare inhandlade på City Gross tillsammans med Kalle).

När jag var klar där svängde jag förbi Elgiganten och handlade en epilator. Och vilken skillnad på den nya och på den gamla som jag fick för säkert fem år sen av en arbetskamrat. Den gamla ryckte visserligen upp hårstråna, men den kapade väldigt många också och benen kändes ganska stubbiga efteråt, vilket inte var kul. Men denna var superbra. Flera olika huvuden att kunna variera mellan och den går även att använda i duschen om man vill.

Vidare blev det ett besök på Cramo, där jag fick hjälp att köpa bra och prisvärda sågblad till tigersågen. Vi fick nämligen tipset från flera att själva sågen inte behöver vara svindyr med jättehöga wattal, utan det viktiga är att köpa bra blad. Så jag fick hjälp och kände mig väldigt vuxen som inhandlat detta verktyg. Dock lär det bli Kalle som får använda den. Den var inte lite tung.

När jag var klar där var jag ganska kissnödig, vilket fick mig att svänga förbi min förra arbetsplats längre ner på gatan. Jag blev glatt överraskad att finna att folket där blev väldigt glada att se mig. Nu var det kanske bara hälften av personalen där då andra hälften var iväg på aktiviteter, men det var jättekul att träffa de som var inne. Jag stannade även på en liten fika, vilket aldrig är fel. 🙂

Efter ett tag kom jag iväg och tyckte då det var ganska meningslöst att åka hem så istället åkte jag förbi Kalle igen och satte mig där för att läsa vidare i min bok samt prata lite med hans arbetskamrater. De är väldigt trevliga.

Igår kväll kom närmsta grannarna Erik & Hanna förbi. De höll på att klocka hennes värkar, som var allt mellan fem och två minuter. Jag värmde vetekudde och såg till att hon fick i sig vätska.
Vid 21.30-tiden åkte de in till sjukhuset för att vidare fördriva tiden där. Detta innebar att vi fick ansvar för hus, katter och hästar. Detta var inga problem. Vi kan det där nu. 🙂
Och idag 13.11 födde Hanna en pojke på 51 cm och 3870 g. Allt hade gått bra och alla mådde fint. De hoppas få komma hem imorgon och det hoppas vi med.

Idag åkte jag bort till min f.d arbetskamrat och vi åkte ut på landet för att plocka svamp. Han visade mig två jättefina svampställen som han brukar åka till. Jag blev så glad igår när han föreslog detta när vi fikade och jag tackade glatt ja. För alla vill alltid hålla sina svampställen hemliga, men Bert är supergullig och idag vid 12 åkte vi iväg ut för att plocka. Jag hade på mig mina fina gummistövlar och hade med mig min nya, fina svampkniv med borste i andra ändan samt min lilla svampbok.
Vädret var helt ok. Det kom två regnskurar medan vi gick i skogen, men eftersom det var ganska tät skog klarade vi oss från att bli blöta. Detta var jag mycket tacksam över eftersom jag inte hade jacka på mig.

Det blev en hel del kantareller men även lite svart trumpetsvamp. Bert var snäll och berättade hur och var jag skulle leta, vilket gjorde det hela lättare.

När vi varit på det första stället och skulle till ett annat ställe som var närmre beläget våra hem, passade vi på att åka inom Mobilia för att fika lite. Det blev en kopp te och räksmörgås.

På det andra stället var det betydligt flackare, men det var längre att gå för att komma till stället där han brukar hitta svamp. Dessutom skulle man passera ett kärr och jag lyckades naturligtvis trampa rätt ner och bli lite blöt (hade tagit ut jeansen och hade dem utanpå stövlarna).
Efter att ha vandrat där och hittat en del svamp kände jag att jag var ganska mör. Min balans tog stryk av den ojämna terrängen och jag fick svårare och svårare att avgöra var det var bra att sätta ner fötterna när jag gick. Men trots ett antal gånger att halka, trampa fel m m slapp jag ifrån att ramla.

Efter totalt tre timmar av skogsvandring och plockning gav vi upp och åkte en runda och svängde förbi en annan av arbetskamraterna. Där blev vi bjudna på kaffe. Gott.
Sen blev det att skjutsa hem Bert för att sen åka hem till Kalle, som suttit och jobbat med beställningssidan till Norator.

Jag ställde mig ganska direkt och rensa vidare bland svampen, men då jag var ganska trött fick Kalle hjälpa mig.
Jag var så nöjd med att ha hittat så mycket svamp. Ibland hade Bert varit gullig och pekat ut något ställe, men den allra mesta svampen hade jag hittat själv. Och Kalle var imponerad över storleken på kantarellerna.
Här är resultatet av min plockning. Bert, som inte tycker om att äta svamp men att plocka, gav bort sin till den andra arbetskamraten.

kantareller 090829 copy

svart trumpetsvamp 090829 copy

När svampen var rensad gick vi över för att få in grannkatterna, ge stallkatterna (endast den ena dök upp) mat samt gå ut och kolla att hästarna mådde bra (och ge dem äpplen). Samtliga djur var glada att se oss och blev mycket nöjda när de fick mat. Stora hästen letade verkligen efter mer äpple och han nosade verkligen igenom mig från topp till tå. 🙂

Efter det att djuren fått mat var det dags för oss också att äta lite. När jag hade ätit (Rishultskorv och dillstuvad potatis) lade jag mig ner i soffan och somnade ganska snart. Det var så skönt.

Nu ikväll har jag och Kalle fixat till min mail så att jag automatiskt får alla uppdaterade samt nya skivbeställningar till min mail. Och han har gjort världens jobb med beställningssidan. Det är både smart och smidigt. Han är jätteduktig. Jag har kommit med lite synpunkter och idéer men han har förverkligat allt. Allt för att göra det smidigt för mig. Min älskling.

Jag har även börjat att sortera mina stämplar i olika lådor. Dymon funkar jättebra och jag är så nöjd. Jag tror det kommer att bli jättebra när jag är klar. 🙂

Men nu blir det nog sängen. Klockan är 03.00 och det vore fint om man orkade göra saker imorgon också. T ex behöver vi tvätta, dammsuga, få undan tvätt i grovköket, få upp spegeln i badrummet, jag behöver göra ett babykort, fortsätta med stämpelförvaringen, m m. Sen hade det varit kul om vi kunde prova att såga på altanen. 🙂 Och så hoppas jag att vi får träffa den lille bebisen.

Sov gott och ha en härlig söndag.

Annonser