Det är sällan jag får middagstips. Oftast får jag hitta på och vara spontan och kreativ när jag står och tittar antingen in i frysen eller kylen. Det brukar lösa sig. Kalle brukar tycka att det är jättegott medan jag personligen är riktigt trött på min egen matlagning.

Men nu har vi en familjemedlem som gärna bidrar till hushållet. Han gör det visserligen varje år, men nu är det i full gång för 2009. Tudor tar in vårtbitare. Jag har hört honom låta innan idag men varit för djupt försjunken i pysseltankar inför lördag. Därför har jag inte gått ner och kollat. Och han har inte riktigt låtit som han brukar när han agerat jägare och tar hem mat.

Nu när jag var nere för en stund sedan för att ta tvätten upptäckte jag på köksgolvet (när jag var klar och var på väg upp igen) att det var en liten samling vårtbitare på vårt köksgolv. De är inte jättelätta att se eftersom golvet är ganska mörkt. Då hade bubben tagit in fem stycken. Fyra kunde jag slänga ut igen då de hade alla ben och såg bara allmänt chockade ut. Men en fick jag slå ihjäl med flugsmällan så att kroppsdelar flög åt alla håll och kanter.

Så nu är frågan. Tycker Tudor att vi behöver ändra kostvanor, eller är det han som försöker säga att han vill ha husdjur?
Får jag bestämma blir det inget av det.
Plötsligt låter min matlagning ganska okej ändå.

P.s Hädanefter när jag hör Tudor eller någon av de andra jama ska jag genast gå ner och kolla så jag slipper hitta en hel djurfarm.

Annonser