I helgen föreslog jag för grannarna att vi kanske kunde åka till Gränna för att spela äventyrsminigolf. Vi fyra tycker det är kul att spela och åker gärna omkring i närheten för att spela. Motala och Vadstena har vi spelat och nu i sommar hittade jag att även Gränna skulle ha äventyrsminigolf.

Sagt och gjort. Vi åkte i tisdags eftermiddag. Först stannade vi till vid Skogssjön i Mjölby för att ta ett svalkande (19°) dopp. Det blev i stort sett bara ett dopp också. Jag var inte sist med att doppa mig. 🙂

Efter doppet åkte vi till Gränna. Kalle, den sötnosen, somnade i bilen (Erik körde).
Väl där stannade vi på den stora parkeringen utanför campingen. Ett jättetrevligt sällskap gav oss sin parkeringsbiljett då de skulle åka. De hade parkering till kl 12 dagen därpå. Och glada blev vi eftersom parkeringen kostade 10:-/timme.

P1040700

Vi öppnade bagageluckan och tog fram fika (Hannas hembakta äpplekaka och vi hade med oss alkoholfri cider) medan vi väntade på Schander som skulle möta oss. Efter en tugga tappade jag min äpplekaka på marken. Jag hade varit fumlig precis hela dagen. Så Kalle var gullig och delade sin bit med mig.

När alla var samlade gick vi mot minigolfen.

collage600bredd

Första halvan av rundan gick jättebra. Jag fick i bollen på första försöket på flera hål. Jag var verkligen överraskad men glad.
Efter 9 hål pausade vi och åt glass. Vädret var inte det roligaste, men helt ok för att äta glass.
När vi sen fortsatte spela gick det sämre. Jag fick maxslag på en bana – 10 slag. Jag var inte glad.

På en bana lyckades fyra av fem hamna på precis samma ställe med sina bollar. Det var en väldigt ojämn bana ytmässigt. Och den som slog först hamnade längst bak i klungan av bollar och jag, som slog sist, hamnade längst fram. 🙂
På bilden har bara Kalle, Hanna och Schander slagit. Det är deras fötter man ser.

P1040718närbild

Banan var väldigt sliten, vilket var lite tråkigt. Med tanke på att det kostar 50:- per person och det antagligen är mycket folk varje dag. Det var det då iallafall.

Efter 18 hål var vi klara och jag summerade våra slag medan klubborna lämnades tillbaka.
Resultat:
Delad 1:a plats: Jag & Erik
2:a plats: Schander
3:e plats: Kalle
4:e plats: Hanna

Efter golfrundan gick vi ner till den lilla strand som fanns. Vissa provade vattentemperaturen med fötterna. Andra (jag & Kalle) fotograferade istället.  När vi var klara där gick vi och läste på menyerna på restaurangerna, som låg brevid varandra. Det var säkert sex restauranger. Vi beslöt oss för att ta en som serverade black & white. Servicen var inte den bästa och maten var väl ok.

Efter maten gick vi ner till piren och jag och Kalle fotograferade. Vi såg nog rätt roliga ut när vi gick omkring där.

P1040747

På tillbakavägen stannade vi till i en hantverksaffär. Där fanns en hel del fint, men även en del som inte var vår grej.
Kalle köpte en hamrad silverring till mig där i försenad 12-årspresent. Den har jag dock inte tagit foto på. Får ta och göra det.

Efter det gick vi tillbaka till bilarna och sade hej då till Schander.
Istället för att åka motorvägen hem åkte vi turistvägen. Det visade sig vara en jättebra idé. Vädret klarnade och vi fick en väldigt vacker solnedgång. Dels tog jag bilder från baksätet när vi åkte. Men vi stannade även till vid en rastplats.  Här är en av de många bilder jag tog där.

P1040799

Väl hemma vid 21.30-tiden var vi bra trötta. En rolig och härlig dag var det.
Nästa gång vi ska spela  äventyrsminigolf blir det nog Jönköping. Det är 1 timmes bilfärd hemifrån.

Annonser