Då det är flera på olika håll som sagt att jag borde skriva ner allt som händer med våra katter för att det är så roliga historier, började jag igår att anteckna eller göra stolpar över saker som jag vill ha med. Jag har försökt göra olika kategorier och skriva ner punkter som jag vill skriva om där under. Jag får väl se vad det blir av det hela.

I helgen har vi hand om grannkatterna. Jag gick över innan för att släppa ut dem. Tudor och Mysan följde nyfiket med mig men stannade ca 8 meter från huset för att spana. Tudor satte sig och käkade gräs för glatta livet. Han hittade nysått gräs som fått växa och bli ca 10 cm. Det var gott. Så nu väntar jag bara på att hitta spyhögar med gräs.
Mysan lade sig i bakhåll och ville busa, men matte föste snabbt bort henne. Smått irriterad över detta gick hon och lade sig längre bort och blängde.

Jag försökte locka ut de tre grannflickorna, men det gick inget vidare. De ville hellre ha mat, men det får de inte förrän ikväll. Jag satte mig på trappan vid dörren och de kom ut, men längre ville de inte. Jag lockade och trugade men det var helt meningslöst. Efter 10 minuter gav jag upp. De fick vara inne. Jag ska gå dit lite senare och se om de vill ut då. De är lite matfixerade eftersom de bara får mat en gång om dagen och då vräker de i sig den.

Snart ska vi flytta hästarna till en större hage. Det kommer att gå bra. De är så snälla så. Och stallkatterna ska vi ge lite mat också.

Blåser gör det idag. Ganska mycket. Molnen dansar stora och grå på himlen. Solen hinner inte fram mycket mellan molnkulisserna. Lite trist. Men det är svalt och skönt iallafall.

Duracell kom precis in och gnällde lite, öppnade en av snedgarderoberna på glänt men struntade i att gå in i den. Fortsatte istället att gnälla och pipa lite. Nu har hon hoppat upp i en av gungstolarna och ska vila lite.

Annonser