Idag har jag varit jätteseg. Trots att jag var jättetrött igår kväll samt att jag faktiskt tog en halv tablett, somnade jag inte förrän vid 03.30-tiden. Därför sov jag till 12 idag. Det är inte skönt att hålla på så, men vad göra?! När jag lägger mig på kvällen har jag myror i benen – framför allt i högra. Det är mäkta irriterande och lite äckligt.

Vi hade inte varit vakna länge förrän det knackade på dörren. Det var grannarna och Schander (Danel S alltså), som undrade om vi ville spela spel. Vi ville gärna äta frukost först, vilket vi gjorde (samt att jag satte igång tvättmaskin och gjorde annat som kändes lite tvunget). Därför tog det väl minst en timme innan vi var ”klara” och gick över. Vi hittade ingen, varken i huset eller när vi gick omkring lite och gick därför in igen.

Jag gick upp och satte mig vid datorn och loggade in på min pysselblogg och hade fått några kommentarer, varav en var ”grattis till vinsten”. Vilken vinst, tänkte jag förvirrat. Jo då hade kortet (bröllopskort till Kalle eftersom vi har 8-årig bröllopsdag på tisdag) jag gjort till en utmaningHär hittar du inlägget att jag vann. Dessutom ser du kortet, som Kalle då fick idag eftersom jag var tvungen att förklara att jag vunnit och med vad).
Visst önskar jag att jag hade vunnit p g a att de tyckte att mitt kort var finast, men med tanke på hur sällan jag har tur, blev jag väldigt glad.
blivit framslumpad. Så det innebär att jag vinner lite pyssel. Dock har jag väldigt dålig koll på vad för pyssel, men det gör det hela ännu mer spännande. :).

Lagom när jag berättade för Kalle att jag vunnit ringde grannarna och berättade att de återigen var hemma och vi gick över. De hade redan tagit fram ett spel, speculation.
Trots att vi gav det till Kalles föräldrar för några jular sen, har jag inte spelat det. Jag vet att de spelade det då den julen, men jag struntade i det p g a för mycket tjafs och liv på brorssonen, som höll låda för fullt.
Därför var det första gången för mig idag. Jag fick ställa många frågor och de andra förklarade för mig. Så satte vi igång att spela. Och jag vann – överlägset dessutom. 313 000:- kom jag upp i som förmögenhet. Schander kom tvåa med 238 000:- osv. Så det var ett litet hopp där. Supernöjd var jag. Så det spelet ska jag aldrig spela mer. Man ska ju lägga av när man är på topp. 😉

Nästa spel vi spelade idag var Ticket to ride, Europaversionen. Det var redan uppställt när jag kom tillbaka efter att ha hängt upp tvätt och laddat maskinen med mer. Jag tyckte det gick jättebra, men trots detta kom jag 3:a. Dock var jag bara några poäng efter. Lite retligt, men trevligt hade vi.

När vi var klara var vi ganska hungriga. Grannarna tittade igenom sitt skafferi och jag och Kalle gick hem och gjorde detsamma. Vi samlade ihop lite ingredienser och gick över igen. Hemmagjord pizza blev det med burkchampinjoner, burkskinka, burkananas, lök, tärnad bacon, krossade tomater, lite kryddor och gratängost. Det blev mycket gott.

Jag, Hanna och Schander började spela Fluxx fluxx medan vi väntade på att maten skulle bli klar. Vi hann inte klart utan fortsatte när vi ätit. Schander vann. När vi spelade den andra omgången var även Erik och Kalle med. Då vann jag. 🙂 Så jag har haft riktig tur idag. 🙂

Vi gick hem strax efter 20 ikväll,  för att vi hade saker att göra, framför allt dammsuga.
Vi hann massor, så det är inte konstigt att jag har ont i axlar och rygg nu (trots en värktablett).
Detta hann vi:

 • dammsuga huset
 • byta lakan
 • frosta av lilla frysen i grovköket
 • rengöra toaletter och handfat
 • byta handdukar
 • rensa andra Billybokhyllan samt organisera det (och flytta saker till skåpet jag fixade igår)
 • organiserade om ovanpå lilla frysen efter det att den vridits 90 grader
 • fortsatt att tvätta samt vika tvätt
 • plockat undan kläder i sovrum samt flyttat runt på lite småsaker
 • fått upp korthållaren i matrummet samt satt upp lite kort där
 • sorterat elsaker
 • fixat lite i bastun med återvinning samt burit ut en låda på verandan (ska slänga imorgon)
 • organiserat både här och där i pysselrummet samt fått undan det jag inte orkade igår kväll
 • flyttat undan saker i gästrummet så att det går att ha gäster
 • fixat lite i köket med radio och den nya skålen vi köpte igår
 • lagt in en räkning
 • hittade den ögonskugga jag fick av mamma när vi sågs sist. Har letat och letat. Hittade den i en väska. Hittade även mina terminalglasögon i samma väska 🙂
 • sammanställt en inköpslista då det var mycket som kompletterades idag
 • dammsugit och torkat av skåpet under diskbänken

Handlat mat skulle vi egentligen gjort idag, men det är så utplockat på söndagar att vi hade fått åka och handla efter 1-2 dagar, och då kunde det lika gärna vänta till imorgon

Jag är helt slut. Det har jag varit hela tiden, men jag har verkligen försökt vara aktiv så att jag ska kunna somna gott nu. Detta är ett råd jag fått av flera. Ett väldigt bra råd. Dock känns det inte som att det kommer att räcka, så det blir nog en tablett nu när jag går och lägger mig.
Men trots detta är jag supernöjd med dagen. Det är jätteskönt att få så mycket gjort och att även kunna se och njuta av det man gjort. Och ändå har vi kunnat koppla av och ha roligt innan när vi spelade spel.

Nu blir det sängen. Kalle sitter och spelar lite på sina trummor. Han blir bara duktigare och duktigare. Det är kul att höra hans utveckling.

Sov gott & ha en trevlig måndag.
God natt.

Annonser