Igår fick jag ett nytt återfall. Vaknade av att jag var jätteyr och ögonen bara gick av egen fart fram och tillbaka. Det tog mig ca 15 min innan jag ens kunde väcka Kalle för att be honom hjälpa mig ut på toaletten. Så fort jag kom in dit kräktes jag, och så var det igång.

Efter ett tag lyckades vi få in mig i sängen igen. Tre eller fyra gånger kräktes jag igår, så det var ju färre gånger än innan. Försökte sova så mycket jag kunde. Kalle var en darling och ringde både sjukvårdsupplysningen och till vårdcentralen. En remiss ska ha skrivits till en öronläkare, men hur långt det kommit i hanteringen vet jag inte. Vet inte ens om den blivit ivägskickad än. Tydligen är det husläkaren på vårdcentralen som skrivit den, men jag vet inte vem som sagt till honom.

Det var iallafall inte mycket vi kunde göra igår mer än att vänta ut det. Jag fick ta stolpiller mot kräkningarna och de hjälpte. Kalle åkte på eftermiddagen och tog ut fler som läkaren på Motalaakuten skrivit ut till mig.

Vid 18-tiden mådde jag lite bättre och kunde ta mig ner till soffan. Jag fick i mig lite kräm samt 4 rostade mackor. Jag kände mig så duktig.

Idag är jag sliten och jättetrött. Är ganska stel och lider lite av vätskebrist känner jag. Men jag mår betydligt bättre än igår. Dock önskar jag att det inte var bröllop idag utan imorgon. Men jag ska göra mitt bästa.

jag har försökt att komma på varför jag fick ett återfall igår. Kanske överansträngde jag mig i fredags när jag lagade mat. Jag försökte att inte böja mig för mycket när jag höll på och valde att göra rostbiffarna i den övre ugnen. Dock vet jag att jag hade skitjobbiga drömmar där yrseln verkligen var med. Jag åkte bl a i någon konstig lift och det kändes hela tiden som att jag skulle åka av. Och det åkte jättefort och snurrade åt alla möjliga håll. Väldigt äckligt och jobbigt.  Jag drömmer väldigt mycket när jag mår så dåligt och jag kan inte påverka det. Och jag tappar ofta talförmågan. Jag skriker inom mig efter hjälp, men det kommer inte ut p g a yrseln och illamåendet. Inte alls kul.

Men idag är en ny dag. Jag ska göra minsta möjliga och göra bästa möjliga för att må så bra som möjligt.

Ha en trevlig nationaldag.
Kram

Annonser