Etiketter

, ,

Igår efter jobbet var jag på pysselkväll hos min tandläkare. De är ett gäng som i slutet på varje november träffas för att göra julkort. De är fem stycken som har jättekul, äter lite gott, dricker glögg och pysslar. Och i år blev jag inbjuden p g a att min tandläkare och två av de andra tjejerna tycker mycket om mina kort som de får till sin mottagning.

Så igår åkte jag dit. När jag kom fram höll hon och en av hennes arbetskamrater på att dreja i hennes keramikverkstad som hon har i ett litet förråd. Jag fick prova att göra en tomte, en mus samt en liten skål. Det var skoj. På hyllorna därinne stod en hel del skålar och muggar som min tandläkare hade drejat. Hon är mycket duktig.

Efter hand kom de andra tjejerna och när alla var samlade åt vi lite för att sen börja pyssla. Jag hade ingen aning om vilken nivå de befann sig i sitt pysslande och hade inte tänkt mer på det. Jag hade tagit med en samling med mina kort och visade dem för inspiration när det snabbt uppdagades att de mer var för massproduktion med ungefär samma motiv på alla med lite variation.

Samtliga tjejer hade med sig något till henne, inkl jag. De hade med sig blommor, medan jag hade med mig ett tackkort som jag själv gjort samt några stämplar som hon kunde färglägga eftersom jag vet att hon gillar hÄnglarna jag brukar använda.

De tyckte mycket om mina kort och tyckte att jag var för avancerad. Så jag visade några enkla tekniker som de kunde använda till sina kort. De tyckte det var skoj och ville att jag skulle fixa någon form av studiecirkel för at lära dem mer. Så jag får väl se vad jag kan fixa.

De flesta var väldigt trötta och begav sig hem hyfsat tidigt, men jag fick inte åka för min tandläkare. Jag hade så mycket roligt pyssel och hon njöt verkligen att få lära sig lite nya saker och prova på. 🙂

Det var kul att träffa nya människor. Det blev inte mycket pysslande för min del och jag kände att jag var mer lärare än en pysslare där. Och rollen gled jag snabbt i, van som jag är. Pedagogisk och i rätt ordning för att få dem mer nyfikna än uppgivna.

I slutet på kvällen bjöd jag in tandläkaren hem till oss för en pysselkväll vid ett senare tillfälle. Så det ska vi försöka få till efter julhelgerna. 🙂

Om du läser detta H, så tack för en jättetrevlig kväll.